Om oss

Svenska Kulturfasader AB bildades 2007 av Per Eneland och Joacim Pallin, men delades efter en fission upp till två nya bolag år 2014 där Per Eneland fick behålla namnet. 

Vi har valt att specialisera oss på fasadrestaureringar med ett historiskt samt kulturellt värde på ett antikvariskt korrekt sätt, med beprövade material och metoder. Per har drivit företag i fasadbranschen hela sitt vuxna liv och har genom erfarenhet förstått att ska man nå högsta kvalitet bör man inte blanda nyproduktion med kulturfasader.

Per har tidigare verkat som arbetsledare samt delägare av Åby fasad i 25 år med ungefär 20 anställda samt startat och drivit Team Blågult Byggnadsställningar som sedan köptes upp.

Idag äger och driver Per Eneland Svenska Kulturfasader AB tillsammans med sina två söner. Vi utför våra uppdrag mest på rekommendation och förstår vikten av ett gott samarbete. Vår målsättning är inte att bli störst utan att kunna ge högsta möjliga kvalitet inom vår nisch.

Vi är ett familjeföretag som gillar utmaningar och tack vare att vi har ett stort intresse och bred kunskap inom bygg och hantverk kan vi anta även större och mer speciella projekt.